VARKENS- EN VEEHANDEL B.V.

 

Ontmoet Kentzou

 

Datum: Juni 2017

Stichting Ontmoet Kentzou is op 16 november 2016 opgericht. Het huidige bestuur bestaat uit mensen met ruime ervaring in o.a. het bedrijfsleven, ondernemerschap, gezondheidszorg en openbaar bestuur. Het bestuur heeft inmiddels een goed netwerk van enthousiaste mensen in Kentzou en omgeving die open staan voor het delen van kennis en ervaring uit Nederland. Leo en José Govers zijn mede initiators van deze stichting.   

Waarom Kentzou?
Vanaf 2012 zijn wij via een particulier ontwikkelingshulp initiatief in contact gekomen met Kameroen en in het bijzonder met de gemeenschap van Kentzou. Kentzou ligt in het zuidoosten van Kameroen aan de grens met de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Vanwege de problemen in de CAR zijn er veel vluchtelingen in Kentzou. Zonder vluchtelingen kent Kentzou een populatie van 15.000 inwoners. Vergelijkbaar met de gemeente Bunnik.

Kentzou is een agrarische gemeente met een regiofunctie en heeft een sterke sociale gemeenschap. Maar een middelbare school in de buurt ontbreekt bijvoorbeeld en de regio heeft een slechte infrastructuur. In januari 2013 en januari 2014 hebben we zelf een bezoek gebracht aan Kentzou. We zijn er iedere keer warm ontvangen en wij wilden graag wat terugdoen voor de gemeenschap van Kentzou. Omdat in alle contacten steeds bleek dat de wens om kennis en inspiratie op te doen uit Nederland groot was hebben we besloten dat te gaan organiseren.

Meer informatie>>

Kentzou

 

 

Nieuwsbrief

Meld u HIER aan voor de
'via VAEX nieuwsbrief'
en blijf op de hoogte van
het laatste nieuws!

Cover _nieuwsbrief _#13 NL_WEB