VARKENS- EN VEEHANDEL B.V.

Archief

 

Op zoek naar slachtbiggen/ slachtzeugen!

Slachtbiggen/ slachtzeugen gevraagd.

lees meer
 

Biggen Selecteermachine Te Koop!

Voor meer informatie neem contact met Frederick of Astrid Thevelein-Verslyppe.

lees meer
 

Restbiggen gevraagd!

Wij zijn op zoek naar restbiggen.

lees meer
 

Veetransportmiddelen gevraagd!

Wij zijn op zoek naar veetransportmiddelen.

lees meer
 

Melkvee vaarzen gevraagd!

Wij zijn op zoek naar melkvee vaarzen.

lees meer
 

VAEX The Logistic Partner

Met een breed scala aan materiaal beschikbaar, kunnen we voor elk transport een geschikt voertuig aanbieden.

lees meer
 

Verhuur/ Verkoop ANHOKA kft.

Wij staan open voor eventuele verhuur of verkoop van de ruststal in Hongarije.

lees meer
 

32e editie Truckshow in Liessel 

Met 6 vrachtwagens nam VAEX deel aan de 32e editie van Truckshow Liessel. Tijdens de truckshow afgelopen weekend hebben we kunnen genieten van mooie vrachtwagens en heel veel gezelligheid. 

lees meer
 

Chauffeurs in een nieuw jasje! 

Onlangs hebben wij onze nieuwe huisstijl gepresenteerd, VAEX The Livestock Traders. Bij een nieuwe huisstijl hoort natuurlijk ook nieuwe bedrijfskleding. Vandaar dat wij onze chauffeurs in een nieuw jasje hebben gestoken, mooi in lijn met de vrachtwagens. 

lees meer
 

Truckstar Festival 2017 in Assen

Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo'n 57.000 bezoekers is het Truckstar Festival het grootste transportevenement van Europa. Ook dit jaar heeft VAEX met 4 verschillende trekkers deelgenomen aan het festival in Assen.

lees meer
 

ONTMOET KENTZOU

Stichting Ontmoet Kentzou is op 16 november 2016 opgericht. Leo en José Govers zijn mede initiators van deze stichting.

lees meer
 

SUCCESVOLLE KLANTENDAG VAEX THE LIVESTOCK TRADERS

Op 1 juni vond de eerste klantendag van VAEX The Livestock Traders plaats. Ruim 70 genodigden waren aanwezig tijdens deze zowel informatieve als ontspannen dag. We kijken hier met veel plezier op terug.

lees meer
 

BEDRIJFSVERPLAATSING VAN NEDERLAND NAAR DUITSLAND

Totale bedrijfsverplaatsing van 279 dieren van Nederland naar Duitsland, gerealiseerd door VAEX The Livestock Traders in samenwerking met www.jumentra.com. Wij bieden een All-in-service en zijn uw logistieke partner in veetransport.

lees meer
 

WIJ HEBBEN EEN NIEUWE HUISSTIJL!

Wij presenteren onze vernieuwde VAEX huisstijl! Het was tijd voor een restyling, dit betekent nieuwe logo's, andere vormgeving en nieuwe pay-offs. De vernieuwde huisstijl gaat gepaard met de lancering van onze nieuwe website (deze is momenteel nog in ontwikkeling).

lees meer
 

OPENINGSWEEKEND VAEX TRUCK TRADING

Op 17 en 18 maart openden wij de deuren van ons nieuwe pand voor het grote publiek. De hele werkplaats werd omgebouwd tot een professionele feestzaal en de mooiste trucks stonden gepresenteerd op het terrein.

lees meer
 

VAEX & LIV VENRAY

Over een week gaat de LIV Venray van start. Deze mooie beurs is een toonaangevend contactmoment voor de pluimvee-, varkens- en kalverhouderij uit Zuidoost- en Midden Nederland, Duitsland en België. 

lees meer
 

VAEX onderweg in Amerika voor mogelijkheden fokrunderen Rusland

In het jaar 2016 mocht VAEX een aantal mooie projecten oppakken voor afzet van fokrunderen naar Rusland. Deze tak van sport wordt een steeds grotere activiteit binnen ons bedrijf waarbij we graag grensoverschrijdend blijven ondernemen. Een van onze vertegenwoordigers bezocht daarom samen met Russische klanten Amerika. Het doel: bezichtigen van potentiële inkoopbedrijven wat betreft hoogwaardig fokvee. Hoe zien Amerikaanse koeienbedrijven eruit? We laten het u graag zien!

lees meer
 

GEZOCHT: Kwaliteitsfokkers biggen stap nu in!!!

Voor vaste koppeling met Nederlandse mesters zoeken wij kwaliteitsbiggen. We horen u denken: Wie niet? Maar toch willen we u graag proberen te overtuigen dat wij dé partij zijn om mee in gesprek te gaan. Stap nu in en wij zorgen ervoor dat u het gehele jaar gewaarborgd bent wat betreft afzet van uw biggen. Direct in ons eigen netwerk met begeleiding vaste vertegenwoordiger VAEX.

lees meer
 

VAEX invites you in Moscow at Agrofarm 2017

AgroFarm has developed consistently over recent years to become the excellent top forum for Russian animal farmers and Russian and international suppliers. It assumes a leading position as international exhibition for animal husbandry and animal breeding in Russia.

lees meer
 

VAEX bezoekt Zootechnia 2017 - Griekenland

Het hart van de veehouderij en pluimveesector klopte in Thessaloniki International Exhibition Centre van 2 tot 5 februari 2017. Twee vertegenwoordigers van VAEX bezochten deze 10e editie van Zootechnia. Dit is de enige beurs in Griekenland en de Balkan gespecialiseerd in de veehouderij, waar alle nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd worden. Een keer in de 2 jaar een ontmoetingspunt voor de gehele sector. 

lees meer
 

Opening Nieuw Pand VAEX Truck Trading

In januari 2017 openden wij onze deuren van ons nieuwe kantoor en moderne eigen werkplaats en zijn we klaar voor een spraakmakend jaar. Op 18 maart openen wij de deuren voor het grote publiek!lees meer
 

Eerste zending hoogwaardig fokvee naar Pakistan

Er is veel vraag  naar Nederlands fokvee dat door Pakistaanse klanten als zeer hoogwaardig wordt beschouwd. Ruim 11 jaar weerde de regering dieren vanuit Europa.  Het land kan zelf, ondanks eigen melkproductie niet voorzien in de stijgende vraag naar melkproducten. VAEX slaagde afgelopen week in de eerste succesvolle zending hoogwaardig fokvee naar Pakistan.lees meer
 

EuroTier 2016: Bedankt voor uw beursbezoek!

Graag willen we iedereen bedanken die tijdens EuroTier 2016 van 15 - 18 november in Hannover onze stand(s) heeft bezocht. Dankzij u mogen wij tevreden terugkijken op een succesvolle beursdeelname!  

lees meer
 

IN DE MEDIA - Toonk levert biggen aan Duitse mesters

Een mooi artikel dankzij Pig Business (nr 8 2016) over een van onze leveranciers. Bedankt voor de mooie woorden over onze samenwerking. Wij hopen dit nog lang door te mogen zetten!

lees meer
 

Are you ready for the Next Generation?

On it's way to Holland - The first one.... NEW MODEL - SCANIA S580 6x2 Ready for building up in Holland!
Come and see at the EuroTier 2016 15-18 November -Hall 16 E05

lees meer
 

EuroTier 2016: Met volle kracht vooruit!

Over 1 week is het alweer zover. Dan staan 2400 exposanten voor u klaar in Hannover tijdens de EuroTier 2016. VAEX is er hier een van en verwelkomt u graag in een van onze 2 stands.

lees meer
 

De impact van PRRS bij vleesvarkens

PRRS (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome) is nog steeds zonder twijfel een van de belangrijkste zorgen voor varkenshouders in heel Europa. De grootste schadepost bij vleesvarkens is daarbij een lagere groei, een hogere voederconversie en meer problemen wat betreft andere infecties. Jack Segers, varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX legt uit waarom een adequeaat bedrijfsmanagement net zo belangrijk is als vaccineren om de schade van PRRS tot een minium te brengen.

lees meer
 

Eerste project dealer schap Benelux FINKL-VAEX Truck Trading

VAEX Truck Trading groeit en daarmee ook ons aanbod. Dit heeft geresulteerd in een mooie nieuwe samenwerking tussen Fahrzeugbau Josef Finkl Kg en VAEX Truck Trading. VAEX Truck Trading is daardoor hét verkoop- en servicepunt in de Benelux geworden wat betreft FINKL voertuigen. 

lees meer
 

VAEX Vertelt - Terug naar de tekentafel

 De sector is veranderd in de afgelopen 10 jaar en ook VAEX en daarmee wij als directie moeten mee veranderen.

lees meer
 

Gevraagd: Slachtzeugen en Slachtbiggen

I.v.m toenemende vraag zoeken wij slachtzeugen en slachtbiggen:

 • Slachtzeugen: 5 dagen per week leveren mogelijk.
 • Slachtbiggen: wekelijks verzamelen, diverse gewichtscategorieën (10-40 kg)

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief nr. 13 online | Gebruik je gezonde boerenverstand

In deze editie van de Via VAEX Nieuwsbrief: Column Pim Govers - Terug naar de tekentafel, SNEAK PREVIEW - Nieuw pand VAEX Truck Trading, Invloeden op de Europese biggenmarkt, Gezondheid: De impact van PRRS bij vleesvarkens, Flink uitpakken tijdens de EuroTier 2016

lees meer
 

Next Generation SCANIA

Op 23 augustus lanceerde Scania de Next Generation Scania. VAEX was aanwezig bij de lancering. 

lees meer
 

1e prijs VAEX categorie Veewagens Truckshow Liessel 2016

In het weekend van 20 en 21 augustus vond de 31e editie van de Liesselse Truckshow plaatst. Met 650 verschillende trucks was er dit jaar een record aantal deelnemers.

lees meer
 

Varkensprijzen ontwikkeling 2013-2014-2015-2016

De varkensprijzen kropen omhoog en zijn inmiddels aardig stabiel, wat betekent dat de sector eindelijk weer wat lucht krijgt. Men kan met iets meer optimisme naar de markt kijken. Het lijkt er dan ook op dat 2016 een vlakker biggenjaar gaat worden.

lees meer
 

NIEUW in ons wagenpark - SCANIA R520 met Finkl opbouw

 
Onder de noemer 'mooie-dingen-zijn-er-om-te delen' brengen we jullie graag op de hoogte van onze laatste aanwinst. Een nieuwe SCANIA R520 met Finkl opbouw in combinatie met een Finkl VA20 aanhanger. 
lees meer
 

Eerste rit met de nieuwe Dethleff camper is gemaakt. Bij VAEX Truck Trading kan vanaf heden ook een camper worden gehuurd. 

Luxe Dethleff camper
Gloednieuwe camper met alle nieuwste ontwikkelingen. Naast het feit dat deze camper van alle gemakken voorzien is, biedt deze camper veel ruimte. Ideaal voor een comfortabele vakantie zonder zorgen. 

lees meer
 

VAEX Truck Trading is een nieuw pand aan het bouwen!

Een nieuw, groter en verbeterd pand komt eraan. VAEX Truck Trading is een gloednieuw kantoor aan het bouwen met een eigen werkplaats en wasstraat. The locatie blijft het zelfde op De Verver 4a in Ravenstein. Bekijk de video voor de eerste beelden van het nieuwe pand.

lees meer
 

Nieuw! Vaex Scania en Volvo Schaalmodellen

Vaex staat sinds jaar en dag bekend om zijn fraaie vrachtwagens, de Scania’s en Volvo’s zijn in alle landen bekend en bewonderd. Als liefhebbers zijnde zien we onze modellen niet alleen graag op de weg, maar ook in miniatuur! Met trots voegen wij drie nieuwe modellen toe aan de Vaex collectie. 

lees meer
 

Bikefestival 2016 - Weer of geen weer...

Op 24,25 en 26 juni 2016 werd in Zeeland, gemeente Landerd, voor de vierde maal het Bike Festival Brabant georganiseerd. En weer of geen weer, Team VAEX was vanzelfsprekend wederom van de partij. Onder het mom "meedoen is belangrijker dan winnen" fietsten onze jongens van de afdeling transport de 24 uurs race uit. Dit alles voor het goede doel Stichting NCFS (beter bekend als de taai-slijm ziekte).

lees meer
 

Roparun 2016 - Een avontuur voor het leven

Zaterdag 14 mei 2016 om 15.09 uur stond team VAEX klaar voor de start in Parijs. Het beloofde 2 mooie, maar ook 2 zware dagen te worden. Maandag 16 mei finishte ons team in Rotterdam na 521.6 km rennend in estafettevorm te hebben afgelegd. Dit alles om geld op te halen voor het goede doel. Team VAEX heeft maar liefst € 25.500 opgehaald voor de zorg voor mensen met kanker!  Een fantastische prestatie waar wij enorm trots op zijn. 

lees meer
 

Nog één nachte slapen - Roparun 2016

De laatste voorbereidingen worden nog getroffen, maar morgen is het dan toch echt zover. Twee teams van VAEX staan morgen klaar bij de start van de Roparun 2016. Een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam!!!

lees meer
 

Nieuwe SCANIA R520 met Berdex opbouw op de Europese wegen

Onlangs mochten wij een nieuwe combinatie toevoegen aan ons wagenpark, namelijk een nieuwe SCANIA R520 met 2-3-4 Deks Berdex opbouw. Zowel de bakwagen als de aanhanger zijn Type II uitgevoerd en voorzien van een centrale schuifbediening. De laadlift is voorzien van een Welvaarts weegsysteem.

lees meer
 

VOLVO FH12-420 4 Deks veewagen verkocht aan biggenleverancier

VAEX Truck Trading leverde vorige week een VOLVO FH 12-460 veewagen voorzien van een 4 deks opbouw belast van het merk IRMA aan een biggenleverancier van VAEX Varkens- en Veehandel.  De Opbouw is geschikt voor 1,2,3 of 4 lagen transport. 

lees meer
 

Eerste Reekse Biercantus | 22 April 2016

Vrijdag 22 april vindt de eerste Reekse biercantus plaats. De eerste Reekse wat? Een zang- en drinkfestijn waarbij verbroedering voorop staat. De studentikoze liederentafel is onderdeel van een benefietavond waarvan vanzefsprekend de totale opbrengst ten goede komt aan projecten ter ondersteuning van mensen met kanker. 

lees meer
 

Team VAEX rent voor het goede doel - Roparun 2016

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs via Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. 

lees meer
 

VAEX met stand op LIV Venray 2016

Enkele voorspellingen van eind 2015 worden steeds meer de harde realiteit: Hoe blijft VAEX samen met u de race winnen? 
Bezoek onze stand van 1 t/m 3 maart 2016 (Nummer 269) en we bekijken graag met u de mogelijkheden.

lees meer
 

VAEX invites you in Moscow at Agrofarm 2016

AgroFarm has developed consistently over recent years to become the excellent top forum for Russian animal farmers and Russian and international suppliers. It assumes a leading position as international exhibition for animal husbandry and animal breeding in Russia.

lees meer
 

Nederlandse vaarzen helpen Russen aan meer melk

Voor de november editie van het Veepro magazine werden we benaderd voor een bedrijf in het buitenland waar de veehouder iets kon vertellen over Nederlandse aankopen. Een mooi moment om een van onze nieuwe Russische afnemers van Nederlandse vaarzen aan het woord te laten. Toen de Russische familie Balagov in 2014 een melkveebedrijf opzette en op zoek ging naar een veestapel onderzochten ze samen met VAEX verschillende landen. Uiteindelijk viel de keuze op de Nederlandse vaars. 

lees meer
 

Bewegingsproblemen bij gespeende biggen

Steeds vaker komen er klachten over stramme, moeilijk lopende biggen met een afwijkende stand van de poten en verdikkingen bij de gewrichten. Wat zijn de meest voorkomende diagnoses? En kun je er als varkenshouder iets aan doen? Jack Segers, varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX, geeft meer duidelijkheid.

lees meer
 

Blijf alert op P.E.D.

In mei 2015 meldde de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer (de G.D.) dat het eerste vleesvarkensbedrijf waar in november 2014 P.E.D. werd vastgesteld officieel vrij is verklaard. Echter, duiken de eerste geluiden over nieuwe infecties weer op. Wat heeft met van de vorige uitbraak geleerd?

lees meer
 

Column Dirk Govers - Problemen aanpakken en constateren

VAEX Vertelt:  De varkenssector ligt in de lappenmand. Reserves van de Nederlandse varkenshouders raken op en er is nog geen goed nieuws te ontdekken in voorspellingen door diverse media. De varkenscrisis lijkt nu pas echt te zijn begonnen. Wij als VAEX zijn momenteel de balans op aan het maken van het afgelopen jaar. Tevens is het weer tijd om nieuwe doelstellingen voor het jaar 2016 te formuleren. Een belangrijk punt op onze agenda: Hoe kunnen we onze leveranciers het beste van dienst zijn? 

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #12 online - Aandacht voor kwaliteit belangrijker dan ooit

Met veel plezier bieden wij u de ‘via VAEX’ nieuwsbrief aan. Als handelaar trachten wij namelijk uw product ‘via’ de juiste kanalen op de juiste plek te krijgen en ‘via’ deze nieuwsbrief geven wij graag ieder kwartaal wat meer openheid van zaken.

lees meer
 

Exclusieve V.I.P. Veiling VAEX Truck Trading groot succes

Voor de top van ons klantenbestand en liefhebbers van speciale trucks organiseerde VAEX Truck Trading 6 november jl. een exclusieve V.I.P. Veiling waar enkele one of a kind voertuigen geveild werden. De veiling was een groot succes. Naast het feit dat alle 5 voertuigen een nieuwe eigenaar hebben gekregen werden er ook een aantal diensten geveild voor het goedde doel.

lees meer
 

Dutch Heifers help increase Russian milk yield

Nice article about one of our clients in Russia in Veepromagazine November 2015. When, in 2014, the Russian Balagov family founded a dairy farm and went looking for cattle, they visited a number of countries. They decided upon Dutch cows and VAEX was there traiding partner.

lees meer
 

Nieuwe nationale biggennotering per 5 oktober 2015

De komst van de BestPigletPrice betekent het einde van de NVV- en beursnotering. Vanzelfsprekend staan we dan ook voor u klaar als u meer wilt weten over deze nieuwe notering.

lees meer
 

Een goede big leidt tot een winstgevend varken

VAEX heeft de afgelopen jaren filnk aan de weg getimmerd wat betreft kwaliteitsmanagement. Hierdoor is er inzicht wat er bij onze vermeerderaars speelt en kunnen we bemiddelen tijdens het gehele proces van big tot slachtvarken.

lees meer
 

'Ondernemen in de Varkenshouderij' | Interactieve subsessie VAEX

Dinsdag 8 september 2015 organiseert Boerderij het evenement 'Ondernemen in de Varkenshouderij'. VAEX sluit aan met een interactieve subsessie.

lees meer
 

Truckshow Liessel 2015 geslaagd!

De Truckshow Liessel 2015 is weer achter de rug. Met 600 vrachtwagens was er weer genoeg te bekijken. Natuurlijk was VAEX ook van de partij en behaalden we een 3e plek in de categorie veewagens!

lees meer
 

VAEX neemt unieke SCANIA Silver Griffin Limited Edition in ontvangst

Er zijn veel mooie vrachtwagens, maar er zijn ook uitblinkers. Vandaag mocht VAEX een unieke SCANIA V8, 730 pk, Silver Griffin Limited Edition in ontvangst nemen. Van de 100 exemplaren heeft VAEX vanaf vandaag nummertje 42 in bezit. Het speciale interieur en spuitwerk maakt deze trekker extra bijzonder.

lees meer
 

Gloednieuwe 4 Deks Finkl in ons wagenpark

VAEX heeft wederom een moderne oplegger mogen toevoegen aan het wagenpark, namelijk een gloednieuwe 4 Deks Finkl. Samen met een nieuwe Scania R520 trekker zal deze combinatie op de Europese wegen te bewonderen zijn.

lees meer
 

VAEX onderweg naar Truckstar Festival 2015

Vanzelfsprekend is VAEX dit jaar ook weer van de partij bij het Truckstar Festival 25 & 26 juli 2016. Met maar liefst 3 prachtige trekkers hopen ook wij wat bekijks te krijgen dit weekend.

lees meer
 

Team VAEX fietst 1000 euro bij elkaar voor goede doel | Bike Festival Brabant 2015

Afgelopen weekend werd in Zeeland, gemeente Landerd, voor de derde keer het Bike Festival Brabant georganiseerd. Ook dit keer was VAEX aanwezig met een ijzersterk team. 24 uur lang hebben onze jongens zich ingezet voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Met als resultaat een cheque van € 1000,-

lees meer
 

Gezocht: Leverancier van 2000 jonge witte Saanengeiten

Voor een project zijn wij op zoek naar de juiste leverancier van 2000 jonge witte Saanengeiten. De geiten zijn bestemd voor de Russische markt. VAEX is op zoek naar een serieuze partij die deze uitdaging met ons aan wil gaan.

lees meer
 

Veewagen Huren?

Te huur: Berdex oplegger en vee aanhanger

Door een zeer uitgebreid wagenpark met vee transportmiddelen biedt VAEX Truck Trading ook mogelijkheden voor bedrijven die tijdelijk een oplegger of trekker tekort komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen materiaal en geschikte transportmiddelen voor de verkoop, waardoor er geen vast aanbod is voor verhuur.

lees meer
 

VAEX levert wederom nieuwe SCANIA R520 Topline

Deze week mocht VAEX Truck Trading weer een nieuwe SCANIA R520 Topline afleveren bij Klaas van Veen (Vee- en Vleeshandel van Veen en Zn). De trekker zal worden ingezet voor het vervoer van levende schapen en vlees.

lees meer
 

VAEX leent unieke bestelauto voor diertransport uit

Voor het transporteren van kleinere diergroepen ontwikkelde VAEX eind vorig jaar een unieke gesloten bestelauto. In het afgelopen half jaar zijn we overtuigd geraakt wat betreft de efficiëntie van dit voertuig.

lees meer
 

Kent u onze recentelijk vernieuwde Ruststal in Hongarije al?

"Een EU erkende halteplaats voor dieren. Voor iedere transporteur toegankelijk!"

De VAEX Group maakt veel lange ritten naar landen in Oost-Europa. Daarom besloten we enkele jaren geleden een eigen rustplaats aan te leggen in het zuiden van Hongarije. In september 2009 werd Anhoka Kft. in gebruik genomen. Eind 2014 hebben we deze stal volledig gerenoveerd.

ANimal HOtel KAposvár

lees meer
 

VAEX ging op pad | Vermeerderaar, Varkenshouder en Handelaar in gesprek

Als handelaar transparantie creëren tussen leveranciers en afnemers, hoe doet VAEX dat? Biggen worden ingekocht bij een vermeerderingsbedrijf en verkocht aan een mester. Hetzelfde product waar twee bedrijven zoveel mogelijk rendement uit proberen te halen. VAEX ging op pad met Bernard van den Hurk (kwaliteitsmanager bij de van Asten Group) en Andreas Meyer (in- en verkoper bij Goldswien GmbH).

lees meer
 

VAEX verkoopt Oldtimer | SCANIA 141 uit 1980

Het betreft hier een originele SCANIA 141 uit België (bouwjaar: 1980). Dit exemplaar is volledig gerestaureerd en verkocht aan een van onze vaste klanten Mick Moody (Moody International Regrigeration Ltd) uit Engeland. 

lees meer
 

Wilt u biggen voor Duitsland (blijven) produceren?

Zoals voor velen is Duitsland ook voor VAEX een groot en belangrijk afzetgebied. Er is echter het een en ander aan de hand bij onze Oosterburen wat wij als exporterend bedrijf én land in acht dienen te nemen. Woensdag 1 april trad de EU-verordening 1337/2013 in werking wat betreft herkomstetikettering.  Wanneer men zich verdiept in de gevolgen betekent dit kort door de bocht gezegd dat Duitse slachterijen meer invloed krijgen in Nederland.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #10 Online - Voor welke markt kiest u?

 • VAEX Vertelt: Kies bewust voor een afzetmarkt.
 • We gingen op pad: Vermeerderaar, Varkenshouder en Handelaar in gesprek. 
 • Wilt u biggen (blijven) produceren voor Duitsland?
 • Beren/ Gelten en de Zuid-Europese markt
lees meer
 

VAEX weer met SCANIA T500 one of a kind op de weg te vinden

Aan deze SCANIA Torpedo V(ee)8 opticruise retarder hoeven we ons inzien niet te veel woorden vuil te maken. De foto’s spreken voor zich. De VAEX promotietruck is compleet opnieuw opgebouwd, zowel het interieur als het exterieur.

lees meer
 

VAEX fietst voor goede doel - Bikefestival Brabant 2015

In het weekend van 27 en 28 juni 2015 wordt in Zeeland, gemeente Landerd, voor de derde maal het Bike Festival Brabant georganiseerd. Het weekend staat in het teken van de wielersport, waarbij de Bart Brentjens 24-uursrace als rode draad fungeert. Deze wedstrijd staat geheel in het teken van het goede doel, namelijk de Stichting NCFS. Uiteraard zal VAEX ook dit jaar weer van de partij zijn. Wij zullen met twee teams van zes personen een 24- uurs estafette wedstrijd gaan mountainbiken.

Gezocht: Donateurs!!

lees meer
 

Creëer extra waarde wat betreft uw slachtvarkens

VAEX is niet alleen actief in de export van biggen. We hebben ook vaste handelsrelaties met slachterijen in zowel binnen- als buitenland. Hierbij ligt de specialisatie in begeleiding en bemiddeling tijdens het gehele proces.

lees meer
 

Kent u onze Deense Fokgelten uit Nederland al?!

Door een samenwerking met het Deense handelsbedrijf DTL A/S is VAEX nu ook in de mogelijkheid Deense fokgelten te leveren.

lees meer
 

Nieuwe aanwinst in ons wagenpark - 5 Deks Finkl Vee oplegger

Naar eigen zeggen hebben we weer een pareltje mogen toevoegen aan ons wagenpark. Namelijk een 5 Deks Finkl Vee Oplegger.

lees meer
 

Handel Fokrunderen: Afzet mogelijk in Rusland en Turkije

Ook in de productgroep fokrunderen heeft iedere afzetmarkt te maken met specifieke wensen en eisen waar de dieren aan moeten voldoen. Op dit moment zijn we daarom op zoek naar:

 • Holstein-Friesian vaarzen
  KI-gedekt met een zwarte Holstein-Friesian stier
  3-7 maanden dragend
  3 generaties stamboek geregistreerd

Heeft u dieren die voldoen aan deze specificaties? VAEX kan op zeer korte termijn afzet garanderen.
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

lees meer
 

Gezocht: Beren/ Gelten

Voor de Zuid-Europese markt zijn we op zoek naar beren/ gelten:

 • Genetica: Pietrain
 • Aflevergewicht 18 Kg +
 • Groepen van 500 biggen of meer

lees meer
 

Bedrijfsreportage - SPF Varkensfokbedrijf van de Peut BV

VAEX Truck Trading specialiseert zich in de handel van gebruikte veewagens, waardoor we vaak in contact komen met andere transporteurs. Zo verkochten we een pareltje aan Martin van de Peut (SPF varkensfokbedrijf Van de Peut BV). Hij ruilde zijn eigen geconditioneerde veewagen in en ging naar huis met een groter exemplaar. Bij de overhandiging van de sleutel gingen we met hem in gesprek.

lees meer
 

Nieuwe 5 Deks FINKL in aanbouw

VAEX streeft naar een constante ontwikkeling van het wagenpark om zo onze klanten op de meest optimale manier van dienst te kunnen zijn.  Op dit moment wordt er dan ook een nieuwe mega 5 deks oplegger voor ons gebouwd bij FINKL.

lees meer
 

SCANIA T500 in ontvangst genomen door nieuwe eigenaar

Sommige pareltjes kun je niet laten staan. Zo vond ook Transportbedrijf Deleersnijder uit Ooigem (België). Een eigen VOLVO FH 16 700 6x2 werd ingeruild voor een SCANIA T500 uit het wagenpark van VAEX.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #9 online - Als sector het voor elkaar hebben

Met o.a.: VAEX meer dan alleen biggen en vrachtwagens, VAEX met Stand op LIV Venray, Hoe houden we het PED-Virus buiten de deur?

lees meer
 

LIV Venray - VAEX Meer dan biggen en mooie vrachtwagens

Wij willen graag de LIV Venray 2015 aangrijpen om dit verder toe te lichten. Wat kan VAEX voor u als varkens- of veehouder betekenen?

lees meer
 

Hoe houden we het PED-virus buiten de deur

De berichtgevingen omtrent uitbraken van het PED-virus liegen er niet om. Op steeds meer varkensbedrijven in Europa wordt het virus aangetroffen. Preventieve maatregelingen zijn daarom van belang, waarvoor reeds diverse hygiëneprotocollen zijn opgesteld door overheidsinstanties. Maar wat is het PED-virus nu precies, waardoor wordt het veroorzaakt en zijn er behandelingen? Jack Segers, varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX, heeft het voor u op een rij gezet.

lees meer
 

Nu ook in onze voorraad: Ahlmann Wiellader

Merk: Ahlmann
Type: AX85 Zwenklader
Bouwjaar: 2008
Bedrijfsuren: 5800

Met een nieuwe 1 cubs zandbak

lees meer
 

VAEX met stand op Agrofarm 2015 in Moskou

Voor de tweede keer op rij is VAEX Group B.V. aanwezig op Agrofarm 2015 in Moskou (All-Russian Exhibition Centre). Van 3 t/m 5 februari zijn we aanwezig met een stand op deze toonaangevende beurs voor de professionele veehouderij in Rusland.

lees meer
 

Medewerker in beeld - Appie van Raak, Verlader VAEX

Al 35 jaar in dienst en nog steeds een zeer gewaardeerde kracht binnen het bedrijf VAEX. Appie van Raak is al zijn hele leven werkzaam binnen de varkenssector en dan ook een welbekende naam bij de meeste varkens- en veebedrijven in Nederland. Ons inzien is het dan ook niet meer dan normaal om Appie eens aan het woord te laten om zijn ervaringen te delen.

lees meer
 

VAEX nodigt u uit voor Agriflanders 2015

Van 15 t/m 18 januari vindt de 9e editie van Agriflanders plaats in Flanders Expo, Maaltekouder, Sint-Denijs-Western. Voor de eerste keer zal ook de VAEX Group B.V. aanwezig zijn met een stand (stand nummer 1152).

Investeren in biggen is investeren in rendement!

lees meer
 

Het belang van vaccineren volgens de bijsluiter bij jonge biggen

Jack Segers, varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX, bezoekt op een regelmatige basis varkensbedrijven en beschrijft een casus welke het belang van vaccineren volgens de bijsluiter van jonge biggen aantoont. Een bewijs dat kleine aanpassingen in de bedrijfsvoering grote positieve gevolgen kan hebben.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief nr. 8 online - Positieve sfeer op EuroTier 2014

VAEX Vertelt - Vakbeurzen: doen of niet doen? Gezondheid: Het belang van vaccineren volgens de bijsluiter bij jonge biggen. Medewerker in beeld: Appie van Raak, Verlader VAEX.

lees meer
 

VAEX kijkt terug op een succesvolle EuroTier 2014

Het waren 4 vermoeiende, drukke, maar vooral mooie dagen op de EuroTier 2014 in Hannover. VAEX was aanwezig met een stand en heeft bezoekers vanuit heel Europa en zelfs daar buiten mogen ontvangen. In totaal zijn er 156.000 bezoekers naar het Duitse EuroTier gekomen. Dit zijn er 4.000 minder dan twee jaar geleden, meldt organisator DLG.

lees meer
 

Uniek ontwikkelde gesloten Bestelauto voor Levende Haven

Voor het transporteren van levende haven heeft VAEX onlangs een unieke gesloten bestelauto toegevoegd aan het wagenpark. De bestelauto is voorzien van een overdruk ventilatiesysteem, waardoor er geen tocht ontstaat en de dieren worden voorzien van de juiste hoeveelheid lucht. Dit komt de diergezondheid ten goede.

lees meer
 

VAEX geeft 100 biggen of 10 fokgelten weg

De Eurotier is dé plek bij uitstek voor zowel leveranciers als afnemers om de hoofden eens bij elkaar te steken. Samenwerken en zo een structurele afzet in stand houden. Van 11 t/m 14 november heten wij u dan ook van harte welkom in onze stand (Hal 9, Stand J09). VAEX gaat graag met u knallend het nieuwe jaar tegemoet en komt met een speciale EUROTIER actie.

lees meer
 

Nieuwe bedrijfsfilm VAEX Group B.V. Online!

Met gepaste trots presenteren wij de nieuwe bedrijfsfilm van VAEX Group B.V.!

lees meer
 

Scania 142 gebroeders Govers terug van weggeweest

Veetransport is een unieke tak van sport voor chauffeurs.  Het is geen doorsnee baan, maar een manier van leven. Een bewijs hiervan is de door en voor oud veetransport chauffeurs georganiseerde reünie op 13 September jl. Het was een zeer geslaagde dag en wij willen de organisatie dan ook hartelijk danken voor dit ontzettend leuke initiatief. Als kers op de taart werden wij afgelopen week aangenaam verrast door vader Jan en zoon John van der Zanden. Ze presenteerden een volledig gerenoveerde trekker helemaal in de stijl van het wagenpark van de Gebroeders Govers.  Natuurlijk laten we de heren dan ook graag even aan het woord.

lees meer
 

Weekend van het Varken - Complimenten voor de organisatie

Het weer was goed, de mensen positief gestemd en de organisatie was top. Vanwege ‘het Weekend van het Varken’ zetten maar liefst 26 stallen hun staldeuren wijd open voor bezoekers. Zo ook de familie van Doorn in Erp.

lees meer
 

VAEX met een stand op de Eurotier 2014

In November is het weer zover: de Eurotier in Hannover. Van 11 t/m 14 november 2014 heten wij u dan ook van harte welkom in onze stand, hal 9, stand J09. Met ongeveer 2.500 standhouders en een geschatte 150.000 bezoekers is de Eurotier een van de grootste beurzen voor de handel in levende dieren. Wij staan gedurende de Eurotier natuurlijk voor u klaar om tekst en uitleg te geven over wat VAEX voor u kan betekenen.

lees meer
 

13 en 14 september - Het weekend van het varkens

Kom varkens kijken vanuit speciale kijkruimtes bij 26 varkensstallen door heel Nederland. De Stichting Varkens in Zicht wil door de openstelling van varkensbedrijven en het Weekend van het Varken de varkenshouderij toegankelijk en inzichtelijk maken. Een initiatief dat VAEX natuurlijk van harte ondersteunt. Zelf zijn we dan ook aanwezig bij een van de locaties.

lees meer
 

Bedrijfsreportage Rima NV - België is niet beter, niet slechter, maar anders...

Voor deze editie zijn we in gesprek gegaan met een partij waar VAEX al jaren handel mee doet, namelijk het familiebedrijf Rima NV uit België. Gedurende de 30 jaar dat beide partijen hebben samengewerkt is er veel gebeurd. Naar eigen zeggen kan er een boek over geschreven worden. Wij nodigden Geert Leys van Rima NV, uit voor een bakje koffie en een goed gesprek.

lees meer
 

Unieke Berdex geconditioneerde vee oplegger geleverd aan Deense klant

Vandaag leverde VAEX Truck Trading een unieke Berdex geconditioneerde vee oplegger ‘Full options’ uit 2012 aan Jesper  Hollesen van System Transport A/S. De oplegger verkeert in nieuw staat.

lees meer
 

Dier Dag Dosering : Antibiotica en Welzijn

Antibiotica gebruik in de veehouderij is momenteel een trending topic. Als we de geluiden uit de sector zelf moeten geloven komt door het sterk verlagen van het antibiotica gebruik het dierwelzijn in het gedrang. Hier valt iets voor te zeggen, maar het feit blijft dat de wetgeving streeft naar minder antibiotica gebruik. Jack Segers, varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX, legt uit hoe hij denkt dat de vork in de steel zit.
 

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #7 Online!

Lees het eenvoudig online.

lees meer
 

Veel oude bekenden op Truckstar Festival 2014 in Assen

Afgelopen weekend hebben ook wij weer genoten van het Truckstar Festival in Assen. Niet alleen hebben wij onze ogen uitgekeken wat betreft alle mooie trucks, tevens was het een mooi moment eens bij te praten met oude bekenden. 

lees meer
 

Kwaliteit biggen moet beter

Bron: Boerderij vandaag woensdag 9 juli 2014

De biggenkwaliteit moet omhoog om op lange termijn voldoende afzet te behouden.Ruud Vosters bewantwoord voor Boerderij Vandaag 5 vagen over 5 star piglets by VAEX.

lees meer
 

Bedrijfsreportage - HNOS de PABLO ARRIBAS

Waar komen ‘onze’ biggen die we exporteren terecht? Al meer dan 10 jaar behoort HNOS de Pablo Arribas, een toonaangevend varkenshandelsbedrijf in Spanje, tot een van onze vaste afnemers.

lees meer
 

Ruilen? Isuzu 24 persoons touringvar tegen luxe camper

Gezocht: Luxe camper

 • Minimaal 6 persoons
 • Max. 5 jaar oud

Wij hebben voor u een: Isuzu 24 persoons Touringcar

lees meer
 

VAEX neemt een Scania R520 Topline in gebruik

De SCANIA R520 dwars geventileerde 4 dekker combinatie zal gebruikt gaan worden voor het transport van biggen, varkens,  zeugen en is geschikt voor het laden van 1 laag grootvee.

lees meer
 

Team VAEX levert topprestatie Bikefestival Brabant 2014

Twee teams van VAEX hebben 21 en 22 juni meegedaan aan de 24-uurs race tijdens het Bikefestival Brabant 2014. Het weer zat mee, de sfeer was goed en de lijven afgetraind...

lees meer
 

Een big voor heel Europa!

Varkens gezond houden betekent vandaag de dag om te beginnen met het uitschakelen van ziektekiemen met als voornaamste doel de weerstand van het varken te verhogen.

lees meer
 

MEDEWERKER IN BEELD: Carmen Radulescu, in- en verkoop Roemenië

Als we het hebben over export dan behoort Roemenië tot een van onze grotere afzetgebieden. Daarom stellen we graag onze Roemeense vertegenwoordigster, Carmen Radulescu, wat nader aan u voor.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #6 online!

Een big voor heel Europa, bedrijfsreportage HNOS de PABLO ARRIBAS, rundvee zeer populair! Ook in Rusland.. en meer.

lees meer
 

Mooie fotoreportage biggenexport VAEX

SUS Schweinezucht und Schweinemast kwam een kijkje nemen tijdens het laden van biggen. Dit heeft geresulteerd in een prachtige fotoreportage.

lees meer
 

VAEX ontvant aandenken Roparun 2012

Het is alweer 2 jaar geleden dat VAEX meedeed aan de Roparun 2012, een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Het doel: geld ophalen voor mensen met kanker.

lees meer
 

Een nieuw antibioticabeleid - Wat zijn de gevolgen voor u?

Vanaf 1 maart 2014 gelden nieuwe regels voor het gebruik van antibiotica bij melkvee, varkens, vleeskalveren en vleeskuikens. Dit wil met name zeggen dat er strengere voorwaarden gelden voor het gebruik ervan, ook wel UDD-regeling genoemd (Uitsluitend Door Dierenarts). De grootste zorg die men heeft bij een veelvuldig gebruik van antibiotica is dat bacteriën hiervoor ongevoelig kunnen worden. Jack Segers, kwaliteitsmanager VAEX, legt uit wat de gevolgen zijn voor u als veehouder en dierenarts.

lees meer
 

Zonder kwaliteit komt export in gevaar - Artikel Beter BIG

Buitenlandse afnmers stellen steeds hogere eisen aan Nederlandse biggen. Ruud Vosters: 'De buitenlandse veleesvarkenshouders professionaliseren en weten dondersgoed waar se goede biggen kunnen halen. Daar moeten we op inspelen door meer kwaliteit te leveren'. Ook de biggen van VAEX Pig Farm in Beringe gaan onder andere naar Oost-Europa. De specifieke omstandigheden daar vgragen om biggen waar de vleesvarkenshouder eenvoudig zonder problemen mee kan werken.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #5 - Februari 2014

App, een toenemend probleem bij vleesvarkensbedrijven, bedrijfsreportages en medewerkers in beeld. VAEX geeft graag openheid van zaken.

lees meer
 

Gloednieuwe VOLVO fh 500 in gebruik genomen

Vanaf heden mag VAEX zich de trotse eigenaar noemen van weer een gloednieuwe VOLVO fh 500. Deze megatrekker, voorzien van alle opties en bestemd voor trucktransport, zal vanaf vandaag te bewonderen zijn op de Europese wegen.

lees meer
 

GEZOCHT: subfokbedrijf voor Deense genetica

VAEX is dankzij de capaciteit van een eigen opfokstal in staat om ±2200 gelten op jaarbasis uit te leveren. De eerste fokgelten zijn reeds geleverd en de resultaten zijn dusdanig dat er gesproken mag worden over groeimogelijkheden. We zijn daarom op zoek naar een subfokker welke onder de vlag van Dan-Avl voor ons fokgelten gaat fokken.

lees meer
 

VAEX zoekt voor vaste afnemer in het buitenland wekelijks 2000 biggen

Maak de gezondheidsstatus en vaccinatieschema van uw bedrijf inzichtelijk, wij gaan op zoek naar de juiste match en u profiteert van exporttarieven.

lees meer
 

VAEX ook in Rusland goed vertegenwoordigd

Van 4-6 Februari 2014 stond VAEX met een stand ( B60.2 in hal nummer 75) op AgroFarm, de beurs bij uitstek voor Russische veehandelaren en internationale leveranciers.

lees meer
 

2 vliegen in één klap

Bram van de Broek uit Lierop doet het graag in één keer goed. Zo heeft hij zowel via VAEX Truck Trading een Berdex oplegger gekocht van het 5 star trucks label als een deal gesloten met VAEX Varkens- en Veehandel wat betreft de verkoop van biggen.

lees meer
 

Succesvol transport 1150 Holstein vaarzen vanuit de VS naar Rusland

Op 26 december 2013 kwam een wel heel speciale boot aan in de haven van Novorossiysk (Rusland). De voor veetransport ingerichte boot, genaamd Falconia, bracht vanuit de haven Wilmington in Deleware (VS) 1150 Holstein dragende vaarzen voor 2 Russische klanten van VAEX met zich mee. 

lees meer
 

In Beeld: Nieuwe chef-werkplaats VAEX

Eind november hebben wij John Jansen (54) als nieuwe chef-werkplaats mogen verwelkomen. Met zijn veelzijdige technische achtergrond gaat John samen met zijn team de werkplaats verder professionaliseren.

lees meer
 

VAEX lanceert gezondheidsconcept

Een kwalitatief goed en gezond koppel biggen heeft voor iedereen meerwaarde in de sector. Bedrijven groeien, technieken worden beter en daardoor de productie hoger. De hete adem van Duitsland en Denemarken is echter steeds beter voelbaar. Het is daarom tijd om de handen in een te slaan en het imago van de Nederlandse big te optimaliseren in zowel binnen- als buitenland.

lees meer
 

Het belang van een tijdige afzet van restbiggen

Jack Segers, Kwaliteitsmanager VAEX, geeft tekst en uitleg over het belang van een tijdige afvoer van restbiggen.


lees meer
 

VAEX levert op nieuwe een nieuwe truck

Voor de tweede keer dit jaar heeft VAEX Truck Trading weer een nieuwe truck af mogen leveren bij Klaas van Veen (Vee- en Vleeshandel van Veen en Zn.) Dit maal een gloednieuwe Scania R560.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #4

Hoe kunnen we PRRS de baas blijven in de toekomst? Bedrijfsreportages en medewerkers in beeld. VAEX geeft graag openheid van zaken.

lees meer
 

Biggenprijs beurs en DPP gaan samen

De NBHV (Nederlandse Bond van de Handelaren in Vee) en de DPP-noteringscommissie hebben besloten om de DPP biggenprijs en de beursprijs samen te voegen.

lees meer
 

Drinkwater: Levensbehoefte #1 voor zowel mens als dier

De feiten liegen er niet om. Drinkwater kan een belangrijke verspreider zijn van veel ziektekiemen bij varkens. Varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX, Jack Segers, beschouwt de drinkwaterkwaliteit dan ook als een van de belangrijkste aandachtspunten bij zijn bezoeken aan vermeerderingsbedrijven.

lees meer
 

Reportage Bignews 03.2013

"Mit Ferkeln auf Fahrt" Ruud Vosters, exportmanager biggen VAEX vertelt wat er allemaal komt kijken bij veetransport.

lees meer
 

'Handelsbedrijf VAEX gaat Deense zeugen verkopen' 

Mooi artikel in Boerderij vandaag 05-09-2013. Salesmanager biggen VAEX, Ruud Vosters aan het woord. 

lees meer
 

Nieuwste type VOLVO fh 500 in gebruik genomen

De door BAS trucks geleverde vrachtwagen is bestemd voor eigen gebruik, maar valt natuurlijk ook onder het 5 star trucks label.

lees meer
 

NIEUW: Via VAEX Nieuwsbrief #3

"Gas erop, schouders eronder en doorgaan"

Denemarken:Concurrent of zakenpartner? Bedrijfsreportage: Tijs Haarle B.V., VAEX levert nu ook Deense genetica, IN BEELD: Patrick Vlemmings.

lees meer
 

Geef meer inzicht in gezondheidsstatus

Een interview van Dirk en Pim govers in het magazine Varkensbedrijf.

lees meer
 

DAF genomineerd voor mooiste Truck!

5 star truck trekt ook de aandacht van Truckstar Festival en Brabants Dagblad.

lees meer
 

VAEX nu ook voor uw Deens fokmateriaal

Door een samenwerking met het Deense handelsbedrijf DTL A/S is VAEX nu ook in de mogelijkheid om Deense fokgelten te leveren.

De samenwerking heeft als doel: Het vermarkten van de Dan-Avl genetica in Nederland en België.

 

lees meer
 

VAEX fietst 24 uurs race

Op 22 en 23 juni zal een team van VAEX gedurende 24 uur ruim 500 kilometer fietsen in estafettevorm.

lees meer
 

VAEX lanceert 5 star Trucks Label

"Wij bieden u de kans een greep uit onze rijdende voorraad te doen”

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief #2

Lees de tweede editie eenvoudig online.

lees meer
 

T730 ook in Finland gespot

Een mooi artikel met betrekking tot onze nieuwe T730. Helaas in het Fins, maar de plaatjes zijn weer prachtig.

lees meer
 

Wederom NIEUWE Torpedo gerealiseerd 

VAEX is in samenwerking met Vlastuin Truck & Trailer service weer in een afrondende fase wat betreft de bouw van een custom made SCANIA Torpedo.

lees meer
 

NIEUW geklimatiseerde FINKL eco-liner

Deze week mocht VAEX een nieuwe oplegger van FINKL in ontvangst nemen. De oplegger is bedoeld voor eigen gebruik en is uniek in zijn soort.

lees meer
 

Site VAEX vernieuwd

Wij hebben onze site op een aantal punten aangepast en aangevuld. Wij hopen u op deze manier beter te kunnen informeren en nog beter van dienst te kunnen zijn.

lees meer
 

VAEX heeft hem...

Het gaat om de eerste nieuwe SCANIA Torpedo en is een one of a kind op de Europese wegen.

lees meer
 

LIV VENRAY positief voor binnenlandse handel

De aanwezigheid van VAEX op de LIV in Venray bleek een goede stap in de richting wat betreft het verder ontplooien van de binnenlandse handel.

lees meer
 

Via VAEX Nieuwsbrief

Met veel plezier bieden wij u deze eerste ‘via VAEX’ nieuwsbrief aan. Als handelaar trachten wij namelijk uw product ‘via’ de juiste kanalen op de juiste plek te krijgen en ‘via’ deze nieuwsbrief geven wij graag ieder kwartaal wat meer openheid van zaken.

lees meer
 

Nederlandse koe kampioen

Van 5 tot en met 7 februari 2013 vond de internationale beurs Agro Farm voor veeteelt weer plaats in Moskou. Deze beurs is de grootste op dit gebied in Rusland.

lees meer
 

Ook rundvee en geiten vanuit VS

Onlangs heeft een delegatie van ons bedrijf een bezoek gebracht aan een exportorganisatie voor rundvee en geiten in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het exporteren van geregistreerd rundvee naar wel 35 landen.lees meer
 

VAEX aanwezig op Regio Agrar Bayern Augsburg 2013

De derde editie van de Regio Agrar Bayern vindt van 5 t/m 7 februari 2013 plaats in Augsburg, Duitsland. Ook dit jaar was VAEX hier vertegenwoordigd met een stand in hal 13 stand A09.

lees meer
 

VAEX bemiddelt in nieuwe trailer

Maandag 21 januari jl. nam Tom Sucaat samen met Bas Willems, medewerker van VAEX, de nieuwe oplegger in ontvangst.

lees meer
 

IN BEELD: Gerald van Grunsven commercieel manager Varkens

VAEX verwelkomt Gerald van Grunsven (48), de nieuwe Commercieel Manager Varkens.

lees meer
 

IN BEELD: Jack Segers kwaliteitsmanager VAEX

VAEX vindt inzicht in de gezondheid en kwaliteit van dieren erg belangrijk. Om dit beter te kunnen waarborgen heeft het bedrijf in November 2012 varkensdierenarts Jack Segers aangesteld om de toeleverende vermeerderingsbedrijven op een regelmatige basis te bezoeken.

lees meer
 

VAEX verzorgd eerste import vee opleggers Marokko

Vaex Truck Trading verzorgd nu voor een klant waar eerder runderen aan verkocht zijn, ook de eerste import van veeopleggers naar marokko.

lees meer
 

Sponsoring Tour For Life

Tour for Life is een schitterende, 8-daagse wielertocht. In een ploeg van zes tot negen renners fiets je van de Italiaanse Alpen naar de Cauberg in Nederland. Iedere dag staat je een nieuwe bijzondere etappe te wachten, van gemiddeld zo’n 150 kilometer.

lees meer
 

Roparun tatoeage gezet

Tijdens de succesvolle VAEX Benefiet avond voor de RoPaRun was er een dienstenveiling. De gehele opbrengst ging naar Palliatieve Zorg voor Terminale Kankerpatienten. Zo stelde onze collega Patrick een tatoeage naar keuze ter beschikking op zijn bil.

lees meer
 

VAEX in vakblad Vee en Vlees

Vee- exporteurs blijven zoeken naar nieuwe markten.
Interview met Pim en Dirk Govers van VAEX.

lees meer
 

Succesvolle Roparun 2012

‘Leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.’

Zaterdagochtend 26 mei vertrok het Team VAEX 309, bestaande uit 26 personen, met drie busjes en een oplegger omgebouwd tot slaapcabine richting Parijs. Om 46 uur later vermoeid maar voldaan over de eindstreep in Rotterdam te komen.

lees meer
 

Boerderij 8 mei 2012

Ruud Vosters, Export Regiomanager bij VAEX Varkens- en Veehandel, aan het woord in vakblad "Boerderij" van 8 mei 2012.

lees meer
 

Team Vaex 309 haalt meeste geld op voor de Roparun!

Vaex haalt de krant met met deze mega inzameling.

lees meer
 

Bezoek Groot-Brittannië

Aangezien we al wat contacten hebben in Groot-Brittannië zijn we met 3 collega’s afgereisd. Van 26 t/m 28 maart 2012 hebben we een rondreis gemaakt en hebben vele veehouderijen bezocht.

lees meer
 

Benefietavond Roparun Team VAEX groot succes

We hebben door middel van de dienstenveiling en de kavelverkoop weer een flink bedrag kunnen optellen bij onze inzameling t.b.v. Roparun!

lees meer
 

LIV 2012 groot succes

Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV)  en Rundvee Vakdagen Venray 2012 Groot Succes!!! Maar liefst 20.510 bezoekers hebben de beurs bezocht, met als donderdag de topdag.

lees meer
 

Roparun Team 309 is compleet!

Zaterdag 28 januari 2012, de datum van de bijeenkomst van Team 309 Vaex. Het team is compleet en de neuzen staan dezelfde kant op.

lees meer
 

VAEX opent nieuwe stal in Roemenië

Sc VAEX pic farm Srl is een feit. De bouw is klaar en de stal heeft nu 2000 mestplaatsen.

lees meer
 

VAEX loopt mee in Roparun 2012

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

lees meer
 

VAEX neemt nieuwe Cattlecruiser in gebruik

Voor transporten met fokvee heeft VAEX vandaag, 03 november 2011, twee van haar zelf verbouwde en ontworpen cattlecruisers in gebruik genomen. Op deze manier probeert VAEX in te springen op de discussies die op dit moment plaatsvinden omtrent de stahoogtes.

lees meer
 

VAEX loopt mee in de Eindhoven Marathon 2011

Na maandenlange training gingen 11 medewerkers van VAEX Varkens- en Veehandel van start voor verschillende afstanden tijdens de Eindhoven Marathon.

lees meer
 

VAEX donateur Big Challenge

Op 9 juni 2011 zullen 80 fietsers uit de varkenshouderij zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen, met als doel zo veel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar kanker. Vaex Varkens- en Veehandel BV steunt dit goede initiatief als zilveren donateur.

lees meer
 

Extra reiniging en ontsmetting

Chauffeur Tom Wientjes van varkens- en veehandel Vaex reinigt en ontsmet zijn vrachtauto. Dit doet hij in de wasplaats van Animo Agribusiness in Venhorst (N.-Br.).lees meer
 

Gezondheid en kwaliteit staan bij Vaex hoog in het vaandel

Om deze uitgangspunten te kunnen garanderen heeft Vaex de beschikking over een geavanceerd wagenpark en is het bedrijf gecertificeerd met het Kwaliteits Certificaat Veehandel (KCV) en het Kwaliteitscertificaat Veewaardig Vervoer (KVV).

lees meer
 

Eyes on Animals met VAEX mee laden

Op vrijdag 27 november 2009 is Tatjana Weissmüller van dierenorganisatie Eyes-on-Animals met een medewerker van VAEX mee geweest tijdens het verladen van biggen. Zij wilde zelf ervaren hoe het in zijn werk gaat en bekijken op wat voor een manier de dieren dit ondergaan.

lees meer
 

Onderweg met geïsoleerde oplegger

VAEX heeft een nieuwe geïsoleerde, gesloten oplegger van Cuppers Carrosserieën in gebruik genomen, voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diervriendelijk transport.

lees meer
 

Altijd op zoek naar goede biggen

Voor onze afzet in zowel binnenland als buitenland zijn wij op zoek naar kleinere, middelgrote en grote koppels biggen.
Wij zijn altijd op zoek naar het creëren van een goede structuur en vaste koppeling tussen de fokker en mester.

lees meer
 

Duitse afnemers VAEX in the spotlight

Vakblad 'De Boerderij' publiceerde onlangs een artikel over een Duitse afnemer van VAEX.

lees meer
 

Eerste prijs op truckshow in Liessel

VAEX heeft met haar gehele wagenpark deelgenomen aan de truckshow in Liessel. Tijdens dit evenement dat georganiseerd is door de turftruckers heeft een jury alle trucks beoordeeld.

lees meer
 

VAEX genomineerd Boerderij Business top 100

VAEX Varkens- en Veehandel is genomineerd voor de Business Top 100 van vakblad ‘Boerderij’. De nominatie staat op blz. 197 van het nominatienummer met 200 genomineerde topbedrijven.

lees meer
 

Achilles Reek nieuwe tenues

VAEX steekt dit seizoen het derde elftal van voetbalvereniging Achilles Reek volledig in het nieuw. Leo en José Govers van de Reekse varkens- en veehandel schenken het team nieuwe tenues, trainingspakken en tassen.

lees meer
 
Naar overzicht actueel